Björnen, infälld i kartan, attackerade en jägare men kunde senare avlivas. Jakten bedrevs nära sjön Ljugaren i Rättviks kommun. Bild: Karta: Hitta.se, Gettyimages och privat

Jägare skadad av björn – nu utreder polisen jaktbrott

En jägare i Dalarna attackerades på onsdagsmorgonen av en björn i samband med björnjakt i Rättvik. – Det har upprättats en anmälan jaktbrott och mannen vårdas på sjukhus, säger polisens presstalesperson, Mats Öhman.

Jaktjournalen har talat med en jägare som var med på jakten, som bedrevs i närheten av sjön Ljugaren i Rättviks kommun. – En plott och en smålandsstövare var efter björnen och den kom i gångstånd till en väg där det stod en passkytt. Passgrannarna hörde fyra skott, sedan kom passkytten körande i en bil, rullade ur och sa åt de andra jägarna att köra honom till lasarettet, berättar jägaren. Han säger att mannen, som är i dryga 50-årsåldern, bland annat ådragit sig en bruten handled av björnens bett. – Mannen är biten i huvudet och armen och har klarat sig hyffsat. Nu ser jag att det upprättats en anmälan om jaktbrott och därför kan jag inte kommentera saken ytterligare, säger polisens presstalesperson, Mats Öhman.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera