Mannen har anmält att han rånades på sitt hagelvapen på Ekshärads flygfält. Karta: Eniro

”Jag blev rånad på min hagelbössa” – värmlänning berättar

En värmlänning har polisanmält att han på måndagen blev rånad på sin hagelbössa.- Golar du så kommer vi tillbaka och tar dig, sa de, berättar mannen för Jaktjournalen.

"}}

Det var vid 14-tiden på måndagen som mannen befann sig inne i flyghangaren på Ekshärads flygfält. Han hade ett hagelgevär med sig och tänkte skjuta en kanadagås, för att skrämma bort de andra gässen från flygplatsen.

– Jag hade bössan i vapenfodralet och den låg på marken bredvid mig. Plötsligt upptäckte jag att tre män tagit sig in i hangaren och tagit upp bössan. Om du golar så kommer vi tillbaka och tar dig, sa de. Sedan gick de ut ur hangaren helt lugnt, berättar värmlänningen.

Mannen som anmält rånet säger att förövarna är normalbyggda och uppskattar att de är i 20-30-årsåldern. Men det är en gissning eftersom det var skumt inne i hangaren och männen var maskerade.

– Jag fruktade aldrig för mitt liv, men jag var rädd att jag skulle få stryk av dem. Tre stycken rår man inte av om man är ensam. Dessutom är jag ingen slagskämpe, säger mannen till Jaktjournalen.

Nya Wermlands-Tidningen, NWT, var först med att rapportera om händelsen, men deras artikel ligger bakom betalvägg. Vildmarken citerar NWT som berättar att polisen vill att eventuella vittnen hör av sig.