Polisbilar i Örebro fick på onsdagen ett nytt användningsområde. En ilsken älgtjur förstes ut i skogen. Foto: Gettyimages

Ilsken tiotaggare vallades ut i skogen med polisbilar

En tiotaggad älgtjur förirrade sig på onsdagsmorgonen in i de centrala delarna av Örebro. Den uppträdde aggressivt och jagade bland annat en kvinna. Polisen använde sina bilar och vallade ut älgen i skogen igen.

– Vi fick larm klockan 09.39 från en kvinna som älgen jagat. Hon satte sig i säkerhet i en lokal och ringde oss. Vi drog ett stort antal enheter till platsen, säger Sofia Jiglind, presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen.

Vad menas med enheter?
– Flera bilar åkte dit, svarar Sofia Jiglind.

Hur många då?
– Det berättar vi aldrig – eftersom vi inte vill att kriminella ska kunna kartlägga hur stora resurser vi har i tjänst, svarar Sofia Jiglind.

En kommunjägare kontaktades, men polisen beslöt att älgen inte skulle skjutas. Istället följde man efter den med polisbilarna och styrde den i rätt riktning, mot skogen.

Älgen valde dock att gå och lägga sig i en trädgård ett tag.

– Då avvaktade vi. Men klockan 10.37 gick älgen ut i skogen i Varbergaskogen och där är den kvar. Patrullerna stod kvar och kollade så att den inte skulle komma ut i bebyggelsen igen, säger Sofia Jiglind.