Ett fotomontage, där Karl Hedin fällts in framför det fastbränsleverk där polisen var övertygad om att man skulle hitta rester efter uppeldade vargar. Foto: Mikael Moilanen, montage

Hedin: ”Skönt att det blir åtal”

Åtalet mot Karl Hedin bygger på en lång rad indicier. Det är främst avlyssnade telefonsamtal som åklagare Lars Magnusson menar bevisar att Karl Hedin inte varit främmande för att skjuta varg, och att han jagade varg illegalt den 26 oktober 2018. "Skönt", säger Karl Hedin om åtalet.

– Det material vi tagit del av innehåller mycket volym men lite kvalitet. Åklagaren vill bygga upp en motivbild av att Karl Hedin inte gillar vargar. Men det är ingen hemlighet, att han inte gillar vargar, säger advokat Sven Severin, som försvarar Karl Hedin. Karl Hedin säger i en kommentar att han välkomnar åtalet, eftersom han vid en rättegång kommer att kunna visa offentligt hur polis och åklagare skött utredningen. Det är sammanlagt fyra personer som kommer att ställas inför rätta i det så kallade Västmanlandsfallet och åtalsbeskrivningarna avser grova jaktbrott och förberedelser till grova jaktbrott.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu