Jägaren har krävt 7,5 miljoner kronor i skadestånd för rättsprocessen han utsattes för när han under tre år misstänktes för illegal vargjakt. Arkivbild: Gettyimages, montage

Friad jägare berättar om sitt krav på miljonskadestånd

Den jägare i Hälsingland som friats från misstankar om illegal varjakt och kräver 7,5 miljoner kronor i skadestånd, berättar om sitt yrkande. – Hur mycket är en bondes liv värt, säger mannen till Jaktjournalen.

Han var en av de fyra män som greps i ett stort polistillslag i början av april 2017 i Hälsingland. Han misstänktes för illegal vargjakt och satt häktad i 31 dygn. I mars i år, nästan tre år senare, lade miljöåklagare Åse Schoultz ned utredningen. Hela processen har drabbat de inblandade hårt. – Jag blev häktad en fredag. Dagen efter dog farsan i en hjärtinfarkt, 66 år gammal. Mina anhöriga fick inte tag på mig utan jag fick beskedet av min advokat, som ringde på måndag kväll. Det var hårt, säger hälsingebon. Pappan hade inte tidigare haft något problem med hjärtat och hälsingebon menar att pressen med djuren på gården och rättsprocessen mot sonen blev för mycket för honom.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu