Per "Bula" Kristofferson fick igår avliva en vargangripen älgko väster om Norrköping, i vad som sannolikt är Östergötlands första vargrevir. Foto: Privat

Fick avliva sargad älg i nytt östgötavargrevir

Roxen (JJ) Eftersöksjägaren Per "Bula" Kristoffersson fick i går rycka ut när ett jaktlag i det nybildade vargreviret norr om Roxen hittat en skadad älg.

Det var under jakt i går som en deltagare gick på älgen i lega. När den gick i väg upptäcktes blod i snön där den legat. Per ”Bula” Kristoffersson som är en mycket duktig eftersöksjägare, ringdes in och påbörjade eftersöket vid 20-tiden i går kväll. – Jag släppte en jämthund eftersom jag vill kunna studera det skadade djuret under ståndskallet. I bland visar det sig att skadan inte är så pass allvarlig att man behöver avliva älgen, berättar han. Men när Per smög in på ståndskallet i går kväll kunde han snabbt konstatera att älgen var rejält skadad. – Det var ett vuxet hondjur som hade bitmärken både i hasorna, ljumsken och i mulen. Jag är hundra procent säker på att den rivits av varg, säger han.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

KAMPANJERBJUDANDE
3 månader
(Avsluta när du vill)

0:-

Därefter 39:-/månad

Prova nu