Ett jaktlag som jagade i Haraldsjön hittade ett ensamt vargspår på sin jaktmark och den vargen kunde i dag fällas. Arkivfoto: Per Jonson

Färdigjagat i Snösjön/Haraldsjöreviret

Jakten blåstes i dag av i Snösjön/Haraldsjöreviret sedan den tolfte och sista vargen på tilldelningen fällts under dagen. Men det finns fortfarande varg kvar - spår av sju olika vargar har rapporteras.

"}}

Den tolfte och sista vargen fälldes i Haraldssjön där det sedan tidigare skjutits tre vargar. I Snösjön har åtta djur fällts.

Enligt Fredrik Perols har syftet med jakten, att upplösa reviren, uppfyllts i och med att alfadjuren i båda reviren fällts.

– Samtidigt finns det vargar kvar. I Snösjön är det gissningsvis två vargar kvar och i Haraldsjön är de eventuellt fem vargar kvar. Jag tror inte det kommer dröja länge innan de här två reviren får nya alfapar. Det finns så många fjolingar som går och väntar på tillfället, säger Fredrik Perols.

Jaktområdet har varit mycket stort, cirka 100.000 hektar och berört tre län, Dalarna, Örebro och Västmanland. Om det ska fattas ett tilläggsbeslut måste de tre länsstyrelserna arbeta fram ett sådant beslut tillsammans.

– Det kräver nog mer arbete än om jaktområdet bara berört ett län, säger Fredrik Perols.

Den sista vargen som sköts i området var en ung hanvarg på 32 kilo. Ett av jaktlagen i området hittade spår efter ett ensamt djur redan i går och lyckades få jakt på det i dag.

Djuret påsköts först och jakten fortsatte ett tag innan vargen kunde fällas. Första skottet visade sig dock varit ett bomskott, enligt Fredrik Perols som genomförde besiktningen av djuret.