Vildtjärns Doris SEJCH NJCH FinJCH NORDJCH SEUCH NUCH FinUCH NORDUCH IntUCH SE39951/2013, hur erövrat de flesta titlar som går att vinna på utställning och jaktprov.

Doris – dreverkungens drottning

Thomas Ekroth, Umeå, har haft fem drevrar i sin ägo och alla har varit jakt- och utställningschampions. Den senaste, Vildtjärns Doris har haft fantastiska framgångar både i utställningsringen och på jaktprov. Om det funnits ett VM i drever hade Thomas definitivt varit världsmästare.

Thomas Ekroth, är 51 år och bor utanför Umeå i Västerbotten. Hans hundintresse började med en retriever och tillsammans med sin hund var Thomas väldigt aktiv i spaniel- och retrieverklubben där han bland annat ansvarade för dressyr­kurser. – Det visade sig vara lite för få änder på mina marker och för få jakttillfällen, berättar Thomas. Intresset för drever växte sig starkare efter att han fått vara med som gästjägare på ett par drevjakter. Vad Thomas speciellt gillade med drever var deras jaktlust och att man kan jaga hela dagen med sin hund. – Jag var extremt jaktintresserad och dre­ver verkade passa mig perfekt, säger Tho­mas.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera