Det är viktigt att veta vad det är för kött som läggs på grillen. Annars kan middagen sluta med katastrof. Foto: Istock, fotomontage
Den väldigt sega älgfilén
Grillsäsongen har väckt liv i ett traumatiskt minne. Med skammens rodnad över kinderna tänker jag på middagen där jag försökte servera totalt oätlig älgfilé.
Det här tilldrog sig på den tiden när jag hade förmån att jaga älg i de stora jämtländska skogarna. Väldiga älgar föll och de ordinarie köttlotterna för varje deltagare var lika väldiga. Att jägarna söderifrån, de som åkte över 100 mil för att få jaga storoxar, inte var intresserade av kött, gjorde att exempelvis min köttlott blev ännu väldigare.
Läs vidare med +Plus
Är du redan prenumerant? Logga in
- ✔️ Var med i alla tävlingar!
- ✔️ Tillgång till alla artiklar
- ✔️ Jaktjournalen e-tidning
- ✔️ Fri tillgång till digitala arkivet
JUST NU!
Prova gratis och få vapenförsäkring
0:- /mån
Första 3 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)
Prenumerera