Organisationen Svenskt Viltkött vill ha kvar regeln som säger att vildsvinskött måste passera vilthanteringscentral innan det får säljas. Foto: Istock

Debatt: Vildsvinsjakt – slopade lagregler?

Malmö (JJ) Branschorganisationen Svenskt Viltkött gillar inte förslaget från Svenska Jägareförbundet, att jägare ska kunna sälja vildsvinskött utan att det passerar vilthanteringscentral. Det framhåller ordföranden i Svenskt Viltkött, Stefan Persson, i den här debattartikeln.

Från branschorganisationen Svenskt Viltkött vill vi värna om livsmedelssäkerheten och skapa bra och trygga matupplevelser av viltkött, för att på det sättet också vårda och gagna jakten på det fantastiska vilt vi har i Sverige. Vi sitter på en naturresurs som saknar motstycke i fråga om klimatsmart, näringsrik och miljövänlig mat som inte bara är fantastiskt god, utan också ligger helt i tiden gällande hälsa och välmående. Vi vill därför gärna bjuda in jägarna till en dialog som gör att vi hittar gemensamma vägar för att sprida kunskap, efterfrågan och gott rykte om vårt idag största vilt i Sverige – vildsvinet! Enligt Svenskt Viltkött pågår en kampanj från bland annat Svenska Jägareförbundet som anser att vi skall ha en återgång till tidigare, delvis hälsovådlig hantering och försäljning. Bland annat genom att enskilda jägare och mindre jaktlag skall tillåtas sälja vildsvinskött utan veterinärbesiktning och kvalitetskontroll.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Lås upp