Ännu ett inbrott har förövats mot JG Jakt i Sävedalen i Göteborg. Den här gången försvann varor för uppemot en miljon kronor. Bilden tagen i samband med förra inbrottet i augusti. Bild: Eniro och privat, montage

Ännu en miljonstöld i jaktbutik – JG Jakt drabbat igen

För andra gången på kort tid har tjuvar slagit till mot JG Jakt i Partille i Göteborg. Vanliga sikten och mörkersikten för uppemot en miljon kronor rapporteras ha stulits.

"}}

Partille Tidning skriver att polisen fick larm om pågående inbrott hos JG Jakt klockan 06.29 i lördags morse.

– Det är förbipasserande som hör hur jaktbutikens fönsterrutor krossas och sen går larmet, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg till tidningen.

Flera personer ska ha observerats då de lastade in stöldgods i en bil och åkte från platsen.

– Denna gång är det kikarsikten och mörkerkikarsikten som har stulits. Det är ett värde på strax under en miljon kronor. Vid de andra tillfällena har det varit mörkerkikarsikten, säger Thomas Fuxborg till Partille
Tidning.

Samma metod

Butikens ägare Christian Berndtsson uppger att tjuvarna båda gångerna använt samma metod – de har ryckt bort gallret framför butiken.

– Vittnen har sett dem, en ren smash and grab, säger butiksägaren Christian Berndtsson till Partille Tidning.

Söndagen den 7 augusti drabbades JG Jakt också av inbrott. Den gången kom tjuvarna över 60-70 kikarsikten av märken som Swarovski, Zeiss, och Blaser samt ett 20-tal värmekikare.

Polisen har tidigare uppgett att det finns misstankar om att det är gängkriminella som ligger bakom inbrotten.

Sedan våren har en serie med inbrott skett i jaktbutiker runt om i landet. I april använde tjuvar en hjullastare och krossade entrén till PN Jakt i Hammarstrand i Jämtland.

I juli bröt sig tjuvar in i Järvsö Jakt & Fritid och stal i princip all optik i butiken.

I augusti drabbades Jaktia i Malung. Även då var det dyrbar optik som stals.