Ny vargattack i Hedemora i natt

Hedemora (JJ) Vargar fortsatte härja i flera byar i Hedemora i natt. Tre får dödades på en gård bara någon kilometer från den gård där en sällskapshund blev ihjälbiten. Och i en annan granngård blev ett tiotal personer vittne till hur två vargar jagade hästar.

Jaktjournalen berättade på tisdagen om den sällskapshund som dödades av en varg på en gårdsplan i en by i Hedemora.

Under kvällen och natten drabbades andra djurägare av vargarnas framfart. Jaktjournalen har talat med en kvinna som kom åkande i en by i Hedemora vid 23-tiden tillsammans med fyra kompisar.

– Vi såg ett djur och trodde först att det var ett vildsvin, men det såg lite märkligt ut för den hoppade liksom fram. När vi stannade bilen såg vi att det var två vargar inne i hästhagen där det stod fyra hästar. I en annan hage intill hade andra hästar panik och sprang omkring i full fart, berättar kvinnan.

Ytterligare en bil stannade på platsen, även i den färdades fyra kvinnor.

Sjuk varg?

– Vi busvisslade och då observerde vargarna oss och sprang upp och ställde sig i skogsbrynet. Då kom hästägaren ut med kikare och såg vargarna han också, berättar kvinnan.

Senare på natten inträffade en vargattack mot får i en by i närheten.

– Det är tre får dödade. Jag håller på med besiktningen just nu, berättar länstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson, när Jaktjournalen når honom på onsdagsmorgonen.

Han får nu fullt upp med att sätta upp akutstängsel kring fårhagen på den drabbade gården, samt kring en annan fårhage i närheten.

Kvinnan som var med i sällskapet som såg vargarna i hästhagen tror att den ena av vargarna är sjuk på något sätt.

– Den var otroligt mager och såg ut att ha någon slags hudåkomma. Den såg definitivt inte ut att må bra, säger kvinnan.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Kronhjort tjuvskjuten på Mikaels mark

Någon gång mellan klockan ett i natt och sju natten mot lördagen tjuvsköt någon en kronhjort på Mikael Anjous jaktmark nordost om Vimmerby. Men tjuvjägarna kan åka fast – det finns vittnen som kan ha sett dem.
ANNONS ▼