Naturskyddsföreningens kretsordförande går emot i vargfrågan

Nyvalda kretsordföranden Jennie Forsblom går emot Naturskyddsföreningens linje i vargfrågan.
Jennie Forsblom blev nyligen vald till ordförande för Naturskyddsföreningens krets Voxnadalen i Gävleborgs län. I en artikel i tidningen Ljusnan menar hon att det är viktigt med information om miljövänliga produkter, hur vi ställer om till ett miljömässigt hållbart levnadssätt i vardagen, och att värna om den biologiska mångfalden. Men hon håller inte med
riksorganisationen i vargfrågan.
– När man bor som jag med varg inpå knutarna, så är jag för utökad skyddsjakt på varg. Man ska som djurägare kunna få skjuta en varg utanför ett stängsel och som hotar ens får till exempel, säger Jennie Forsblom till tidningen Ljusnan.
Hon konstaterar att Naturskyddsföreningen annars är för en större vargstam och hon tycker själv att det ska finnas rovdjur, men att det även ska finnas möjlighet att skjuta varg som kommer nära människan och hotar tamdjur som boskap och hundar, skriver tidningen Ljusnan.
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

300 sidor gratis jakt- och fiskereportage!

Nu släpps resebegränsningarna inom landet och för att fira det bjuder vi på 300 sidor Jakt- och fiskereportage – gratis! Här hittar du läsning från tidningarna Jaktjournalen, Fiskejournalen, Jaktmarker & Fiskevatten och Allt om Flugfiske.
ANNONS ▼