Minst sju vargvalpar födda i Östergötlands vargrevir

Minst sju vargvalpar föddes förra året i reviret Långbogen i Östergötland.

Tre av valparna filmade av länsstyrelsen i Östergötland.

Det är P4 Östergötland som rapporterar att länsstyrelsen genom DNA-prover från spillning kunnat fastställa att sju valpar föddes våren 2019 i Långbogenreviret.

Man vet att det är två hannar och tre tikar. Två av valparna är av okänt kön.

Spillning efter den sjunde individen hittades i februari mellan Nykil och Gammalkil i Linköpings kommun, berättar vilthandläggare Mia Kjällander för radiostationen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼