Annons
Länsstyrelsen bekräftar - Skåne har en vargflock - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan vargflock
Länsstyrelsen har besökt platsen där filmen spelades in. Nu är det bekräftat att Skåne fått ett vargrevir med valpar. Foto: Magnus Hellström
Länsstyrelsen bekräftar - Skåne har en vargflock

Länsstyrelsen i Skåne bekräftar nu att det verkligen var en vargflock som jägaren Magnus Hellström filmade på Linderödsåsen i Skåne.

Jaktjournalen har berättat om de åtta djur som Magnus Hellström filmade i tisdags kväll i det skånska vargreviret. Från början ville inte markägare och jaktkompisar att den exakta platsen skulle bli känd.

Därmed kunde inte länsstyrelsens personal bekräfta att det skånska vargparet fått valpar. Men nu har jaktkompisarna och markägarna ändrat sig och låtit länsstyrelsen besöka platsen.

”I dag fick vi tillstånd av markägaren att besöka platsen. Vi var två vilthandläggare på plats under fredagsmorgonen och det råder ingen tvekan om att filmen är inspelad i reviret. Vi vet nu att det har fötts flera valpar i reviret. Vi ser åtta vargar på filmen och det är vad vi kan konstatera nuläget”, säger Tom Espgård, en av länsstyrelsens vilthandläggare, i pressmeddelandet, som citeras av Norra Skåne.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!