Jaktnyheter

Länsstyrelsen bekräftar – Skåne har en vargflock

Länsstyrelsen har besökt platsen där filmen spelades in. Nu är det bekräftat att Skåne fått ett vargrevir med valpar. Foto: Magnus Hellström

Länsstyrelsen i Skåne bekräftar nu att det verkligen var en vargflock som jägaren Magnus Hellström filmade på Linderödsåsen i Skåne.

"}}

Jaktjournalen har berättat om de åtta djur som Magnus Hellström filmade i tisdags kväll i det skånska vargreviret. Från början ville inte markägare och jaktkompisar att den exakta platsen skulle bli känd.

Därmed kunde inte länsstyrelsens personal bekräfta att det skånska vargparet fått valpar. Men nu har jaktkompisarna och markägarna ändrat sig och låtit länsstyrelsen besöka platsen.

”I dag fick vi tillstånd av markägaren att besöka platsen. Vi var två vilthandläggare på plats under fredagsmorgonen och det råder ingen tvekan om att filmen är inspelad i reviret. Vi vet nu att det har fötts flera valpar i reviret. Vi ser åtta vargar på filmen och det är vad vi kan konstatera nuläget”, säger Tom Espgård, en av länsstyrelsens vilthandläggare, i pressmeddelandet, som citeras av Norra Skåne.