Jaktnyheter

Klart för årets upplaga av Den stora älgvandringen

Årets upplaga av Den stora älgvandringen börjar sändas den 22 april. Arkivbild: Gettyimages

Den 22 april är det start för SVT-succén Den stora älgvandringen, som i år sänds för fjärde säsongen.
- I år ska vi ta revansch i orrspelet, säger projektledare Johan Erhag.

"}}

Det är Kullberg i Västernorrland som är plats för SVT:s omtalade slow TV-projekt Den stora älgvandringen. Man filmar älgar som kommer vandrande från sina vinterbeten och är på väg till sommarbetena.

Johan Erhag, projektledare

– Planen är att vi sänder fram till den 8 maj klockan 23. Skulle det vara mycket action i skogen är det möjligt att vi förlänger sändningarna, säger Johan Erhag vid SVT Umeå, där projektet föddes.

Man har ökat ut antalet kameror och de är nu 32 stycken till antalet. Projektets anställda, ett 15-tal personer, kommer att börja rigga tillfällig studio och alla kameror inom några veckor.

– I fjol filmade vi 60 simmande älgar och hade någonstans kring 200 till 250 älgar i bild. I år gör vi en satsning på att försöka få med älgar som går lite längre norrut innan de simmar över Ångermanälven. Vi ska också försöka ta revansch och filma orrspel i år igen. Det var otroligt populärt hos tittarna i fjol och därför ger vi oss på det i år också – och försöker komma lite närmare, säger Johan Erhag.

Den stora älgvandringen sänds i SVT Play. Dessutom görs sammandrag med höjdpunkter i Kunskapskanalen och ett inslag i veckan i Go´kväll.

Johan Erhag utesluter inte att programsatsningen skulle kunna bli en årligt återkommande tradition i SVT.