#jaktprofilen: @ulf.lindroth vill visa vilket fantastiskt jaktland Sverige är

Jaktintresset på sociala medier är enormt och med åren har några konton vuxit sig riktigt stora. Men vilka är egentligen dessa inflytelserika personer bakom instagramkontona. Jaktjournalen tar pulsen på Sveriges #jaktprofiler.

Konto: @ulf.lindroth

Namn: Ulf Lindroth

Ålder: 49

Haft jaktkonto sedan: 2015

Följare på olika plattformar: 12,4K på Instagram, knappt 5 000 på FB (som jag i princip inte använder längre).

Jagat sedan: Barnsben.

Arbetstid på kontot/vecka: Mindre än en timme.

Vad är roligast med att vara en jaktinfluencer?

– Det roligaste är nog att det ger kontakt med många jägare. Utbytesjakt blir väldigt enkelt, även om jag i ärlighetens namn inte hinner klämma in så många extraturer på ett år. Jag prioriterar att genomföra de jakter jag själv tycker ska ingå i ett jaktår.

Vad är typiska inlägg på ditt konto?

– Jag varvar en del jaktbilder, helst från turer i väglöst land eller från resor, med vardagsbilder från vapen- och utrustningstester och en och annan hundbild. Det motsvarar ungefär det jag håller på med. Jag lägger sällan upp något annat än bilder från det jag håller på med för stunden.

Vilka råd har du till andra som vill få många följare?

– Jag har nog glidit in i den här världen från sidan. De flesta följarna är kanske sådana som blev intresserade under åren då jag reste runt och lärde folk locka räv, eller som sett filmer och tidningsjobb. För min egen del vill jag helst inte prioritera sociala medier, de måste få komma i andra hand efter jakten och vad jag själv har lust att göra.

Vad är målsättningen med kontot? Vad vill du berätta?

– Det ska villigt erkännas att en del är att hålla liv i intresset för filmerna som vi släpper på Vimeo och MOTV, samt för tidningsjobben. Men jag tycker också att det är värt att visa folk vilken fantastisk jakt man kan ha i Sverige, inte minst småviltjakterna i väglöst land i norr. Och att ju mer man intresserar sig för de olika delarna runt jakten, allt i hela livsstilen, desto mer får man ut själv.

Vad har självporträtten för betydelse?

– Det känns en smula töntigt att lägga ut en selfie, men jag tror att det fyller en funktion för att skapa närvaro. Ibland behövs det ett ansikte, även när man är ute själv med tält och hundar. Tas bilden i rätt sammanhang kan det vara lite kul.

Hur mycket tid lägger du själv ner på att spana in andra konton på Instagram? Vilka är dina favoriter?

– Jag scrollar ner genom bilderna ganska ofta, det kan vara kul att se vad folk har för sig. Eftersom jag behöver ett jämnt flöde av norrbottensbilder är @taigapic bra, även om det bara är jakt helt sällan. @Swedishvenatrix gör ett bra jobb att hålla igång ett flöde av intressanta bilder och inlägg. Men det är nog snarare så att jag försöker hålla en intressant mix av jakt, fiske, hundar, skytte och natur i det flöde jag följer, än att jag följer enstaka personer.

Hur mycket pengar tjänar du på kontot? Eller blir du ersatt med utrustning och prylar?

– Ingenting. Som utrustningsredaktör på Svensk Jakt ska jag vara obunden, så jag lägger inte så mycket vikt på prylar och använder av princip sällan hashtaggar på utrustningen. Undantagen är väl dels när jag hittat något jag personligen är nöjd med eller då det är tester på gång. Annars försöker jag först och främst låta Instagram vara kul för egen del. Baktanken är att det samtidigt kanske skapar ett intresse för filmer, tester i tidningen, kurser och annat.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Polisen: Vikbar kolv är okej, men…

När Olle Lund från Örebro ansökte om licens på en Ruger RPR fick han först avslag på grund av den vikbara kolven, men förvaltningsrätten godkände den. Nu hävdar polisen att det är den vikbara kolven i kombination med pistolgrepp som inte är tillåten.

Utrotningshotade uttern har gjort stark come back

På 1980-talet var uttern på väg att försvinna helt i Sverige. Nu är den tillbaka och fler och fler svenskar gör observationer – bland annat Ingemar Selander, som hittade en trafikdödad utter utanför Umeå häromdagen.
ANNONS ▼

Annonser