Annons
#jaktprofilen: Instagram ger @hunting_pierre möjlighet till nya spännande jakter - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan influencer
#jaktprofilen: Instagram ger @hunting_pierre möjlighet till nya spännande jakter
Jaktintresset på sociala medier är enormt och med åren har några konton vuxit sig riktigt stora. Men vilka är egentligen dessa inflytelserika personer bakom instagramkontona. Jaktjournalen tar pulsen på Sveriges #jaktprofiler.

Konto: @hunting_pierre

Namn: Pierre Norberg

Ålder: 31

Haft jaktkonto sedan: 2016

Följare på olika plattformar: Instagram: 25.600 och på vår youtube kanal (jakt är jakt): 48.600 prenumeranter.

Jagat sedan: Började gå i drevet som sexåring.

Arbetstid på kontot/vecka: 2 timmar.

Vad är roligast med att vara en jaktinfluencer?

– Det bästa har varit att jag har fått möjligheten att åka på jakter som jag aldrig annars hade fått chansen att vara med på.

Vad är typiska inlägg på ditt konto?

– Nästan alla inlägg handlar om att jag är ute och jagar eller fiskar så det blir ganska enkelspårigt, samtidigt är det sådant som mina följare vill se så då är det bara att köra på.

Vilka råd har du till andra som vill få många följare?

– Ta snygga bilder, uppdatera ofta och var aktiv med att gilla och kommentera på andra stora konton. Men framförallt så måste man komma med något som är nytt/intressant till följarna. De kan vara att man antingen tar annorlunda bilder, eller att man har en intressant story att berätta som följarna vill hänga med på.

Vad är målsättningen med kontot? Vad vill du berätta?

– Mitt enda mål är att inspirera så många människor som möjligt till att komma ut i skogen. Det har gjort mycket gott för mig och jag vill att andra människor ska få samma positiva upplevelser som jag.

Vad har självporträtten för betydelse?

– Att jag syns på bild ibland är såklart viktigt eftersom att det är mig följarna följer, lägger jag upp en bild på en annan människa som de inte har någon relation till så tycker de sällan att det är särskilt spännande.

Hur mycket tid lägger du själv ner på att spana in andra konton på Instagram? Vilka är dina favoriter?

– Inte så mycket tid som jag borde, men jag gillar generellt konton som tar snyggare bilder än vad jag gör och några exempel på det är: @hansberggren  och @sofiaekenlund

Hur mycket pengar tjänar du på kontot? Eller blir du ersatt med utrustning och prylar?

– Jag tjänar inte något vidare på mitt instagramkonto. Jag tycker det är roligare att skriva för jakttidningarna, föreläsa och att vara programledare på ”jakt är jakt”. Så om jag tjänar några pengar så är det snarare där, instagramkontot är mest för kul. Har ett tips på ett jaktkonto du tycker vi borde uppmärksamma hör av dig till redaktionen@jaktjournalen.se

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!