Annons
#jaktprofilen: @danielsjakt fick jobb tack vare bloggandet - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan influencer
#jaktprofilen: @danielsjakt fick jobb tack vare bloggandet
Jaktintresset på sociala medier är enormt och med åren har några konton vuxit sig riktigt stora. Men vilka är egentligen dessa inflytelserika personer bakom instagramkontona. Jaktjournalen tar pulsen på Sveriges #jaktprofiler.

Instagramkonto: @danielsjakt

Namn: Daniel Hjort

Ålder: 31

Haft jaktkonto sedan: 2012

Följare på olika plattformar: ca 45 000 på Instagram & Facebook totalt

Jagat sedan: Började jaga när jag var liten, men tog min jägarexamen vid 19 års ålder.

Arbetstid på kontot/vecka: Svårt att säga, men 10 timmar kanske?

Vad är roligast med att vara en jaktinfluencer?

– Jag ser mig inte själv som en influencer. Jag gör det för att jag tycker det är kul att ha möjligheten att kommunicera med så mycket likasinnade människor på en plattform. Att sen kunna dela med mig av min vardag och kanske inspirera andra är bara ett plus.

Vad är typiska inlägg på ditt konto?

– Det är nästan bara jakt, det är det mina följare vill se. En del samarbeten dyker upp ibland.

Vilka råd har du till andra som vill få många följare?

– Var genuin i det du gör. En följare vill se det du gör, inte att du gör som någon annan. Gör allt på ditt eget sätt. Var engagerad i dina följare. Ta dig tiden att svara på frågor i kommentarer och dm.

Vad är målsättningen med kontot? Vad vill du berätta?

– Jag har aldrig haft någon målsättning egentligen. Grunden till att mina sociala medier fick mycket följare snabbt var att jag hade en väldigt stor jaktblogg innan sociala medier fanns, och när jag sen slutade blogga följde mina läsare helt enkelt med mig över in i sociala medier. Jag har mina sociala medier att tacka för att jag har det roliga jobbet jag har idag, som  ansvarig för sociala medier hos Hylte Jakt & Lantman.

Vad har självporträtten för betydelse?

– Jag är ganska säker på att det har en stor betydelse. Det är viktigt att man inte utger sig för att vara någon annan i social medier än i verkligheten, det genomskådas snabbt.

Hur mycket tid lägger du själv ner på att spana in andra konton på Instagram? Vilka är dina favoriter?

– Inte jättemycket, jag inspireras av människorna jag har runtomkring mig. Följer personer med konton som är duktiga på det dom gör helt enkelt.

Hur mycket pengar tjänar du på kontot? Eller blir du ersatt med utrustning och prylar?

– Jag tjänar en del, det gör jag. Men jag går aldrig in på exakta summor. Jag har en prislista för samarbeten som jag följer helt enkelt. Det finns fortfarande företag som lurar till sig annonsplatser genom att skicka gratisprylar, vilket är riktigt dåligt. Jag tar aldrig emot gratis produkter då jag vet hur mycket jobb det ligger bakom ett sponsrat inlägg. Och ingen vill väl gå till jobbet utan att få betalt? Ett tips till alla som vill hålla på med detta, ta betalt. Du lägger ändå ner mycket tid på det. Har ett tips på ett jaktkonto du tycker vi borde uppmärksamma hör av dig till redaktionen@jaktjournalen.se

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!