Insändare: "Vargflytt mot betalt jaktarrende?" | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 månader sedan vargflytt
Jan Eriksson anser att länsstyrelsen i Dalarna är fel ute när den resonerar kring gratis jaktarrenden för vargdrabbade. Foto: Gettyimages
Insändare: "Vargflytt mot betalt jaktarrende?"

Jan Eriksson skriver i sin insändare att Länsstyrelsen Dalarna helt missat anledningen till varför det finns ett motstånd mot varg.

Läser att Länsstyrelsen Dalarna undersöker hur de ska få folket med på vargflytt. Kanske betalda arrenden finns med som en möjlig väg för acceptans?

Här tror jag att de helt har missat anledningen till vargmotståndet hos landsbygdens folk, eller hur låter frågan: Hur mycket kostar ditt barn, eller din hund eller dina får?

Det är naturligtvis inte kostnaden som är problemet, det är otrivseln, ovissheten, risken att det händer något när dessa mördarmaskiner uppehåller sig i vår närhet.

Att det försvinner ekologist kött för hundratals miljoner är en annan anledning, och då speciellt att vi har testat i nära hundra år att leva utan varg och det har bevisligen gått alldeles utmärkt!

Vi på landsbygden har dessbättre inte lagt oss i Bromma flygplats vara eller icke vara, där tog Riksdagen taktpinnen, men var har de gömt taktpinnen för sitt beslut om antalet vargar?

Jan Eriksson 

Var med i debatten!

Gör din röst hörd och nå Jaktjournalens 100.000 läsare. Skicka din insändare till redaktionen@jaktjournalen.se

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!