Insändare: Far och dotter på lyckad älgjakt | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 månad sedan älgjakt
David Gustafsson och dottern Vera med en kalv som de fällde. Foto: Privat
Insändare: Far och dotter på lyckad älgjakt
David Gustafsson och hans sjuåriga dotter Vera har skjutit älg tillsammans. Här skriver David om den fina far-dotter-upplevelsen i Gesebol öster om Göteborg.
Efter en ganska händelselös premiärvecka i Dalarna dit barnen inte kunnat följa med var det så äntligen dags för älgjakt i hemma skogarna i Gesebol. Älglaget hade skjutit upp premiären en vecka för att kunna samla så många jägare som möjligt.Jaktledarna var nog lika spända som Vera då dom deklarerade att passen skulle intas redan klockan sju på måndagen och hundarna skulle släppas klockan åtta. Första timmen ägnades åt att äta frukost och viskningar att snart kommer det nog älgar.

Far och dotter tar rätt på bytet.

Ståndskall

Hunden som släpptes närmst oss fick upp älg direkt och de ställdes i upptaget. En fantastisk naturupplevelse med ett dånande ståndskall över frostbitet landskap endast 800 meter bort. Efter drygt en timma hade hundföraren smugit in på ståndet och meddelade ko med dubbelkalv som stöttes men ställdes om. Efter ytterligare en timma så tröttnade Vera lite och täljde en smörkniv. Såten avslutades med att en kalv fälldes.Efter lunch delades nya pass ut och vi fick ”Tången” ett riktigt drömpass där många älgar ramlat genom åren. Mätta och peppade styrde vi kosan dit tillsammans med hundföraren som skulle släppa en bit ovanför oss. När vi efter mycket traskande klättrat upp i tornet och gjort oss redo såg vi en älgko som låg en bit ut på myren.

En smörkniv blev det också.

Vera rapporterade

Efter ett tag kom hunden dit och reste kon och vi fick se kalven. Tillfället på kalven kom ganska omgående och det var en stolt Vera som rapporterade till jaktledningen att kalv ligger. Efter ett par minuter kom så också läget på kon och skottet föll precis som älgen. Vera rapporterade med stor entusiasm även denna älg via radion och jakten bröts.Vera är 7 år och skötte sin första älgjakt med bravur och var ett energiknippe från 07-17.30 och hon hjälpte till med allt även urtagning och flåning.”Pappa jag vill vara med och jaga jämt” var det sista hon sa den dagen.David GustafssonStolt pappa

Skriv en insändare!

Gör din röst hörd och nå Jaktjournalens 100.000 läsare.Skicka din insändare till redaktionen@jaktjournalen.se
 

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!