Inga tjuvjägare funna när polisen slog till i stor insats

Polisen, länsstyrelsen andra myndigheter rapporteras ha genomfört en stor insats mot illegal jakt i Västerbotten. Man fick dock inte fast några tjuvjägare.

Helikopter och skotrar sattes in i jakten på tjuvjägare. Arkivbild: Gettyimages

Det är tidningen Norran som rapporterar att myndigheterna genomfört insatsen mot illegal jakt under förra veckan och den här veckan, i trakterna av Malå och Gargnäs och Arvidsjaur.

Områdets poliser i yttre tjänst, skoterpatruller och helikopter har använts.

Det är uppgifter om illegal jakt på björn, järv och lo som fått polisen att kraftsamla. De vilda djuren uppges jagas med skotrar.

Hur stort problem?

Norrans reporter frågar hur stort problemet är.

– Det är inget jättestort problem jämfört med andra samhällsproblem. Men vi kan inte heller blunda för att det förekommer och folk förväntar sig att vi agerar, svarar polismannen Bo Sandström tidningens utsände.

Men man hittade inga tjuvjägare i den stora insatsen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼