Annons
Finnstövartik attackerad av varg under harjakt | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 år sedan Dalarna
Göran Hansson finnstövartik attackerades av varg under hardrevet på söndagsmorgonen. Foto: Privat
Finnstövartik attackerad av varg under harjakt
Jaktprovs- och utställningsmeriterade finnstövartiken Daldrevets Tea attackerades på söndagsmorgonen av varg utanför Rättvik i Dalarna. Teas ägare, Göran Hansson, hann fram i sista sekunden och lyckades avbryta attacken.
Han släppte fyraåriga Tea strax nordost om Boda kyrkby, vid sjön Södra Ockran, och hon hann driva hare en 15-20 minuter när hennes skall plötsligt blev grovt och konstigt. – Jag hörde att det var något skit på gång och sprang mot platsen. Hunden flydde undan vargen och kom i min riktning, berättar Göran. Plötsligt mötte han både hund och varg och då var blev slagsmål mellan dem. – De for ihop i högt gräs 50-60 meter ifrån mig och jag vråla utav bara fan. Då stack vargen därifrån, berättar Göran.

Biten i bakkroppen

Tea fördes till veterinär som konstaterade att hon fått sex hål i bakdelen av kroppen. Hunden är hemma igen och har dränageslangar hängande från de svåraste betten. – Veterinären säger att det ser ut att gå bra, att hon haft en väldig tur, säger Göran. Daldrevets Tea har två ettor på snö och en tvåa på barmark. Hon har också fått omdömet ”excellent” på utställning. Det fattas bara en elitetta så är hon klar champion. – Hon är ganska stark psykiskt, men man vet ju inte hur det går, säger Göran Hansson.
Mikael Moilanen mikael.moilanen@jaktjournalen.se 070 – 744 18 21

Tea fick bitskador i bakdelen av kroppen. Foto: Privat

 

Attacken inträffade strax nordost om Boda kyrkby, vid sjön Södra Ockran.. Karta: Hitta.se

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!