Filmade när varg åt levande rådjur i trädgården

På tisdagsförmiddagen filmade Tobias Ågren och Rebecca Holmstedt när en varg åt på ett levande rådjur i deras trädgård – bara några meter från huset.

Vargen åt av det levande rådjuret och var kvar runt huset i mer än en halvtimme. Foto: Tobias Ågren

Tobias Ågren och Rebecca Holmstedt

Tobias Ågren och Rebecca Holmstedt fick barn i veckan som gick och är hemma med sin bebis.

De bor i ett villaområde i Tierp och någon timme före lunch utbröt dramatiken alldeles utanför villafönstret.

– Jag var på övervåningen och tjejen satt på nedervåningen och åt. Plötsligt skrek hon att det var varg i trädgården, berättar Tobias.

Han filmade i tre minuter och på bara några meters avstånd ses vargen riva och slita i rådjuret. Den sliter bort en bakklöv på sitt byte medans det forfarande andas.

Alldeles bakom vargen ligger en lekplats och när Jaktjournalen når Tobias är vargen fortfarande kvar.

– Jag ser honom ute vid lekplatsen.

Den person de talar med i telefon i filmen är en polisman.

Lyckligtvis var familjens lilla hund inte ute.

UPPDATERING: Vargen är nu skjuten.

Varning för starka bilder.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
AKTUELLT

Rapport från Värmland inför Stövar-SM för rävhundar

I helgen avgörs Stövar-SM för rävhundar och ekipagen och arrangörsstaben samlas ikväll. Jaktjournalens webbradio fick en pratstund med tidningens utsände, Holger Nilsson, och ordföranden i Stövarklubben Värmland, Christer Andersson, om förutsättningarna.

Mustig och supergod älggryta

Att avnjuta en härlig älggryta efter en lyckad jaktdag kan vara det härligaste som finns. Vi jägare kan skatta oss lyckliga att ha det mest ekologiska och delikata köttet i frysen. Jaktjournalen kan dela med sig av ett riktigt härligt recept av älggryta som går hem hos både barn och vuxna. Ingredienser: 600 gram grytbitar

Blaser R8 Carbon Success – vi snackar extra allt!

Blaser har i sitt R8 system ett enormt utbud av kolvar, pipor och kalibrar. Man har under senare år lanserat nya modeller riktat mot kvinnliga jägare och skyttar. Dessa modeller, R8 Intuition-studsare och hagelbocken F 16 Intuition fungerar också väl för lite kortare manliga jägare. De senaste tillskotten i R8 familjen är en tumhålsstock i Carbonfiber och en pipa med inbyggd ljuddämpning. Den senare återkommer vi med en test så snart det går.

Bira – en sann norgehistoria

Vid injagning av skällande fågelhundar betonar många vikten av att de första fågeltagningarna blir rätt. Guri Malla´s Nob Bira vinnare av Skallkungtävlingen 2018 är ett exempel på motsatsen. Även om det går fel i början kan slutresultatet ändå bli perfekt.

Regeringen: Hundträning i vilthägn kan förbjudas

Regeringen flaggar för att det kan komma ett förbud mot jaktträning med hund på vilt i hägn. Men landsbygdsminister Jennie Nilssons politiskt sakkunnige, Janus Brandin, vill tona ned det hela. – Det är bara en notering regeringen gör, säger han till Jaktjournalen.

Annonser