Fem jaktvapen stulna när tjuvar slog till på förmiddagen

Fem jaktvapen, ammunition samt 10.000 kronor i kontanter har stulits vid ett villainbrott i Markaryd.

Vapenskåpet med fem jaktvapen stals vid inbrottet. Foto: Mikael Moilanen

Smålänningen rapporterar att inbrottet inträffade mellan klockan 10 och 11.30 i tisdags i en villa i Hannabad i Markaryd.

Husägaren fann att hela vapenskåpet stulits. Det innehöll två kulgevär, två hagelgevär och ett salongsgevär, en enskottare.

Dessutom fanns det ammunition i vapenskåpet. Tjuvarna tog också 10.000 kronor i kontanter.

Värdet på tjuvarnas rov beräknas till 41.000 kronor.

Några timmar tidigare förövades ett inbrott i en villa Peter Vakts väg i Markaryd. Ingenting stals men polisen misstänker att det kan ha varit samma gärningsmän som stal vapenskåpet och vapnen.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼