Jaktnyheter

Ekberg går till domstol för att få tillbaka pengar av Swedish Game Fair

Thomas Ekberg, till höger, gör domstolssak av pengarna som han inte får tillbaka av Swedish Game Fair och mässgeneral Torbjörn Larsson. Foto: Mikael Moilanen, Gettyimages och privat, montage

Thomas Ekberg går till domstol för att få tillbaka de 30.000 kronor han betalt till uppskjutna Swedish Game Fair-mässan.

"}}

Jaktjournalen har berättat om Thomas Ekberg och jakthandlaren Håkan Andersson i Vimmerby som är missnöjda med att Swedish Game Fair inte betalar tillbaka pengar för mässan som skjutits upp flera gånger på grund av pandemin.

Håkan Andersson vill ha drygt 19.000 kronor och Thomas Ekberg 30.000 kronor.

Båda har krävt tillbaka sina monteravgifter, men mässgeneral Torbjörn Larsson och Swedish Game Fair säger nej med hänvisning till force major-klausulen i avtalet. Torbjörn Larsson hänvisar till att hans bolag inte kan rå över myndigheternas beslut med anledning av pandemin.

– Jag menar att de mindre aktörerna inom den svenska jaktbranschen borde ha fått tillbaka sina pengar. Själv klarar jag mig utan, men nu går vi vidare med en stämningsansökan för att hjälpa de mindre handlarna, säger Thomas Ekberg.

Det blir alltså i ett civilrättsligt mål som saken kommer att avgöras.

Jaktjournalen har sökt Torbjörn Larsson för en kommentar.