Det var Linghedsvargen som träffades av ett skott

Det var den varg som varit närgången i Linghed som för drygt en vecka sedan påsköts men alltjämt är försvunnen.

Det var Linghedsvargen som lämnade blod och benbitar efter sig när den besköts den 29 april. Arkivbild: Gettyimages

– Provsvaren kom idag – det var blod och benbitar från samma varg som uppehållit sig i Linghed en längre tid, som påträffades nära skottplatsen, berättar länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson.

Vargen tecknade också för träff och eftersöktes i flera dagar men kunde inte påträffas. Nu har eftersöksjägarna övergått till att spana efter skadade vargar eller tecken som kan tyda på att den ligger död i terrängen, exempelvis ansamlingar av korpar.

– Den 2 maj hittade jag också en vargspillning cirka 600-700 meter från skottplatsen, strax utanför jaktområdet. Den är skickad på analys för att fastställa om den också kommer från samma varg, säger Bert Eriksson.

Länsstyrelsen i Dalarna sa ja till skyddsjakt eftersom varg rört sig närgånget i byn under en längre tid.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Stövar-SM för harhundar ställs in på grund av pandemin

Det blir inget SM för harhundar i Värmland i höst. Värmlands Stövarklubb har beslutat att ställa in mästerskapet. – Vi har verkligen vridit och vänt på alternativen men kom fram till att detta är rätt beslut, säger Christer Andersson, ordförande i klubben.

Sunne jaktmässa ställs in

Likt flera andra mässor väljer nu Sunne Jaktmässa att ställa in. – Ingen är mer besviken än vi. Vi hade verkligen sett fram emot att få träffa våra utställare och alla besökare i vackra Rottneros park som vanligt. Framför allt eftersom mässan såg ut att bli den bästa någonsin, men det får bli 2021, säger Bröderna
ANNONS ▼