Det var Linghedsvargen som träffades av ett skott

Det var den varg som varit närgången i Linghed som för drygt en vecka sedan påsköts men alltjämt är försvunnen.

Det var Linghedsvargen som lämnade blod och benbitar efter sig när den besköts den 29 april. Arkivbild: Gettyimages

– Provsvaren kom idag – det var blod och benbitar från samma varg som uppehållit sig i Linghed en längre tid, som påträffades nära skottplatsen, berättar länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson.

Vargen tecknade också för träff och eftersöktes i flera dagar men kunde inte påträffas. Nu har eftersöksjägarna övergått till att spana efter skadade vargar eller tecken som kan tyda på att den ligger död i terrängen, exempelvis ansamlingar av korpar.

– Den 2 maj hittade jag också en vargspillning cirka 600-700 meter från skottplatsen, strax utanför jaktområdet. Den är skickad på analys för att fastställa om den också kommer från samma varg, säger Bert Eriksson.

Länsstyrelsen i Dalarna sa ja till skyddsjakt eftersom varg rört sig närgånget i byn under en längre tid.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Fler ripor på fjället än i fjol

Kjell Brännström långvarig medarbetare på Jaktjournalen och jägare med stående fågelhund har deltagit i ripinventeringen i Norrbotten och är nyss hemkommen från Jokkmokksfjällen. – Det ser bättre än i fjol. Vi har räknat in fler kullar. Däremot har det varit färre kycklingar per kull, säger Kjell. Stora som trastar Kjell menar att fler inventeringsresultat bör
ANNONS ▼