Det var Linghedsvargen som träffades av ett skott

Det var den varg som varit närgången i Linghed som för drygt en vecka sedan påsköts men alltjämt är försvunnen.

Det var Linghedsvargen som lämnade blod och benbitar efter sig när den besköts den 29 april. Arkivbild: Gettyimages

– Provsvaren kom idag – det var blod och benbitar från samma varg som uppehållit sig i Linghed en längre tid, som påträffades nära skottplatsen, berättar länsstyrelsens besiktningsman, Bert Eriksson.

Vargen tecknade också för träff och eftersöktes i flera dagar men kunde inte påträffas. Nu har eftersöksjägarna övergått till att spana efter skadade vargar eller tecken som kan tyda på att den ligger död i terrängen, exempelvis ansamlingar av korpar.

– Den 2 maj hittade jag också en vargspillning cirka 600-700 meter från skottplatsen, strax utanför jaktområdet. Den är skickad på analys för att fastställa om den också kommer från samma varg, säger Bert Eriksson.

Länsstyrelsen i Dalarna sa ja till skyddsjakt eftersom varg rört sig närgånget i byn under en längre tid.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼