Debattreplik: Svårt att överhuvudtaget förstå Naturskyddsföreningens poäng

Det finns ingen poäng i att peka ut Svenska Jägareförbundets medlemmar som tjuvjägare. Det skriver Jägareförbundets Gunnar Glöersen i det här debattsvaret till Svenska naturskyddsföreningen i Gävleborg.

Jägareförbundets Gunnar Glöersen svarar nu Naturskyddsföreningen i Gävleborg, om den illegala vargjakten. Foto: Mikael Moilanen och Gettyimages, montage

Naturskyddsföreningen Gävleborg hävdar i Jaktjournalen att jag missat poängerna i deras debattartikel i Arbetsbladet. Det är i och för sig sant eftersom det inte fanns någon. Åtminstone inte någon som har stöd i SLU:s rapport om illegal jakt på varg. Mitt svar i Arbetarbladet finns att läsa här.

Det finns ingen poäng i att peka ut Svenska Jägareförbundets medlemmar som tjuvjägare, speciellt inte om vill föra dialog om den illegala jakten. Det finns inte heller någon poäng i att anklaga mig och Jägareförbundet för att inte ta till sig fakta, när man själv helt bortser från rapportens slutsatser.

Avslutningsvis finns det ingen poäng i säga sig vilja samarbeta när SNF Gävleborg redan bestämt att det krävs en ännu större vargstam och att licensjakten stoppas, trots att fakta säger att det är exakt det som leder till mer omfattande illegal jakten på varg.

Gunnar Glöersen
Rovdjursansvarig på Svenska Jägareförbundet

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.

Misstänkt för illegal vargjakt – vann över polisen igen och får sina vapen

En av de misstänkta i det så kallade Amungenfallet, där en varg ska dödats illegalt, får rätt igen mot polisen. Nu meddelar Kammarrätten i Sundsvall för andra gången att bevisningen är för svag och att "Olle" ska ha igen alla sina vapen. – Det är märkligt att polisen inte accepterade den första kammarrättsdomen, säger advokat Erik Söderman.
ANNONS ▼