Coronavirusets spridning slår mot Svenska Jägareförbundet

Ingen har undgått följderna av covid-19, eller corona som viruset för de flesta är känt som som. Nu väljer Svenska Jägareförbundet att agera och ställer bland annat in årsstämman nu i maj.

– Vi beslutade att flytta årsstämman som skulle genomförts sista helgen i maj till ett preliminärt datum i början av augusti. Detta ger möjligheter för länsföreningarna att flytta sina länsstämmor till 31 maj i fall de behöver det. Vi har även ställt in ett antal möten och sammankomster. Detta är de första åtgärderna vi vidtar, men det kan komma krävas fler framöver säger Torbjörn Larsson.

Svenska Jägareförbundet skriver vidare i ett pressmeddelande att förbundsstyrelsens uppfattning är att hela förbundet bör göra överväganden när det gäller möten, utbildningar och samråd framöver.

– Det finns en stor oro i samhället och även hos våra medlemmar. Därför är det viktigt att vi agerar och bidrar till att minska smittspridningen, säger ordföranden Torbjörn Larsson.

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Härjedalens kommunalråd rasar över påtvingade vargar

Kommunalrådet i Härjedalens kommun skräder inte orden när han kommenterar Naturvårdsverkets beslut, att Härjedalen ska ha vargrevir. – Det är lätt att sitta i trygga korridorer och fatta beslut som drabbar andra människor, säger C-märkta kommunalrådet Anders Häggkvist.

Locka vildsvinen med en majsbomb – här är receptet

Vildsvinen gillar majs. Vill du göra något lite extra på din åtel kan du därför jäsa majs och skapa en så kallad majsbomb. Den för vildsvinen ljuvliga doften brukar få även de mest skeptiska vildsvinen att bli nyfikna. Vi ger dig receptet.

Gamekeeper’s Odd Molly – vildsvinens skräck

På många håll i landets södra halva beskattas i dag viltet vid några få stora jakter per år. Vid dessa jakter krävs hundar och hundförare som verkligen gör sitt yttersta för att få fram så mycket vilt som möjligt till skyttarna. Den tyska jaktterriern Gamekeeper’s Odd Molly sköter denna uppgift på ett mycket förtjänstfullt sätt.
ANNONS ▼