Annons
Bild på jakthund kan kanske få bilister att sänka farten - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan jakthundar
Johnny Svensson och hans jaktkompisar ställer ut en tryckt bild på en hund i dikesrenen. De upplever att bilisterna sänker farten när de ser hunden.
Bild på jakthund kan kanske få bilister att sänka farten
"Vi tycker att vi märker tydlig skillnad"

Johnny Svensson och hans jaktkompisar tror att de hittat en metod för att få bilisterna att sänka farten - en bild på en hund i dikeskanten.
- Vi tycker att vi märker tydlig skillnad, att folk sänker farten, säger Johnny Svensson till Jaktjournalen.

Han jagar i Västervik och har exempelvis starkt trafikerade vägen E22 som går genom jaktmarken.

– Vi har provat med Jakt pågår-skyltar men märker ingen skillnad i fart hos som dem som kör förbi. Problemet känner alla eftersöksjägare till. De ställer ut skyltar och lägger ut ljuspuckar och allting, folk bryr sig inte, säger Johnny Svensson.

Bild på jakthund

Men så hittade han och jaktkompisarna en bild på en älghund, som är tryckt på kanalplast och säljs av Gunnar Elfving Skyttetjänst i Norrtälje.

– Det är figurer som används vid kulstigar, där det gäller att akta sig för att skjuta hunden. Vi har börjat ställa ut dem i dikeskanten och märker tydligt att bilarna som kör förbi sänker farten, berättar Johnny.

Den som kör förbi tror sannolikt att det är en hund som står i vägkanten.

Johnny lade ut en film på Facebook som visar en Jakt pågår-skylt och en hundbild. Många gillar idén.

– Lite skit har jag också fått från folk som tror att bilderna skulle kunna bidra till olyckor. Men jag tycker att bilisterna är skyldiga att hålla så låg fart att de hinner stanna och då kan väl inte en bild på en hund vara farlig, säger Johnny.

Fem millimeters kanalplast

Peter Lantz på Gunnar Elfving Skyttetjänst berättar att man märker av Johnny Svenssons facebookinlägg. Under dagen har man fått in tio beställningar på hundbilder.

– Vi samarbetar med ett tryckeri, som gör bilderna på fem millimeter tjock kanalplast – så det håller länge. På kulstigarna sätts de upp med reglar, berättar Peter Lantz.

Så här ser den ut i sin helhet, bilden på hunden som Skyttetjänst i Norrtälje trycker upp på kanalplast. Bilden är 91 gånger 53 centimeter stor.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!