122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.

Många av de statliga jaktkorten för det nya jaktåret visade sig sakna personnummer. Därför måste nya jaktkort skickas ut.

– Det blev fel i kommunikationen i en databas och därför blev personnumren inte inskrivna. Det kommer att skickas ut en extra försändelse med 122.000 jaktkort, säger Maria Tirike, vikarierande chef på naturavdelningen på Naturvårdsverket.

När kommer de nya jaktkorten ut?
– Målsättningen är att de ska vara ute till den 20 augusti, svarar Maria Tirike.

Vad kostar misstaget?
– Det vet jag inte. Det är tryckeriet som tar den kostnaden.

Den som är ute på jakt är skyldig att kunna uppvisa statligt jaktkort.

– Den som är orolig och ska ut och jaga har möjlighet att ladda ned jaktkortet elektroniskt, men förutsättningen är att man har elektroniskt bank-ID, säger Maria Tirike.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Ännu en vargattack mot får i södra Sverige

I helgen inträffade ytterligare en attack mot en fårbesättning i södra Sverige. Länsstyrelsepersonal misstänker att det även denna gång är den fårdräpande tiken från Tönsenreviret i Gävleborg som varit framme.

Big Game läggs ned

Jaktmagasinet Big Game läggs ned. Eventuellt kommer tidningen att återuppstå i framtiden, men nu inriktar sig ägarna på att betala tillbaka pengar till dem som löst prenumerationer men inte fått några tidningar.

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼