VVO avlyser björnjakten efter fynd av illegal åtel

Ett område på 21 500 hektar i Hälsingland avlyses från björnjakten – på grund av en illegal björnåtel som påträffats i området.

Viltvårdsområdet har varnats för att länsstyrelsen kan upplösa området om man inte kommer till rätta med illegala björnåtlar. Arkivbild: Gettyimages

Svensk Jakt berättar att det handlar om Alfta södra viltvårdsområde, som ligger i Ovanåkers kommun.

Länsstyrelsens personal ska ha upptäckt minst en illgal björnåtel inom området och nu har viltvårdsområdets styrelse beslutat att avlysa björnjakten i år.

– Länsstyrelsen kontaktade mig i måndags och berättade att de hittat minst en illegal björnåtel. Åteln hade de polisanmält och viltvårdsområdet uppmanades att vidta åtgärder för om detta fortgår kan de upplösa området, säger ordförande Ulf Rudman till Svensk Jakt.

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Efterlängtad växelsats i kaliber .22 LR till Blaser R8

Som det har väntats och spekulerats om och när en .22 LR pipa skulle komma för att göra Blaser R8 familjen komplett. Nu är växelsatsen här och den lämnar ingen oberörd. Extremt bra precision och möjligheten att mängdträna med det vanliga jaktgeväret är värt sitt pris.

Laga en mustig älggryta

6 portioner ca 2 timmar Ingredienser: 1 kg grytbitar av älg salt och peppar ca 2 msk vetemjöl smör till stekning 3 dl vatten 2 gula lökar 2 morötter 125 g rotselleri ca 3 dl porter 1 tärning grönsaksbuljong 8 enbär 2 krm timjan 1 lagerblad 2 msk svartvinbärsgelé Garnering: 225 g färska kantareller hackad
ANNONS ▼

Annonser