Annons
Vildsvinsmästerskapet för älghundar hålls för första gången i Sverige - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
7 månader sedan vildsvinsmästerskap
I december ska den bästa vildsvinshunden bland älghundsraserna koras i en tävling som Svenska Älghundsklubben tagit initiativ till. Foto: Per Jonson och Gettyimages, montage
Vildsvinsmästerskapet för älghundar hålls för första gången i Sverige

Den 2 december kommer "Vildsvinsmästerskapet" för älghundar att arrangeras för första gången. Det har årsmötet för Svenska Älghundsklubben, SÄK, beslutat.

Jens Karlsson

– Vi ville ha något som liknar Älghunds-SM fast för vildsvinshundar. Det kommer att bli tio startande hundar från våra lokalavdelningar. Första årets tävling arrangeras av Östsvenska Älghundsklubben, berättar Jens Karlsson, ordförande i SÄK:s vildsvinskommitté.

Det har genomförts mästerskap för vildsvinshundar tidigare inom SÄK, men då är det enskilda rasklubbar som arrangerat. Nu blir det ett stort mästerskap för alla älghundsraser.

Om någon av lokalklubbarna inte har representant att skicka, kommer arrangerande klubb att få ta ut fler hundar till tävlingarna.

Östsvenska Älghundsklubben verkar i Östergötland, Stockholm och Uppsala län, men ännu är ingen exakt plats för arrangemanget beslutad.

– Det blir en endagstävling men det blir samling, middag och bankett, så jag misstänker att de tävlande kommer den 1 december och åker hem den 3 december, säger Jens Karlsson.

Den hund som vinner får titeln vildsvinsmästare bland älghundsraser.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!