Varg rymde från djurpark under natten

Någon gång under natten lyckades en varg ta sig över ett fyra meter högt stängsel med taggtråd och el på Orsa rovdjurspark. Parken är i krisläge och polis och länsstyrelse är inkopplad för att genomföra eftersök.

Det var någon gång under natten till lördagen den 7 december som en nyinflyttad varg tog sig över ett det fyra meter höga stängslet på Orsa rovdjurspark.

– Det är ett tre meter högt stängsel med ytterligare en meter taggtråd, med ström, som lutar inåt, säger anläggningschef Johan Sares.

Ny varg i parken

Vargen kom under mitten av veckan från en annan djurpark i södra Sverige och skulle acklimatiseras i ett eget hägn under några dagar. Men inatt tog den sig alltså över stängslet och enligt vad Jaktjournalen erfar så var det en gäst som upptäckte den i slalombacken och anmälde.

– Vi tror den har klättrat över efter att vi sett blodvite som tyder på att den skadat sig. Den är väldigt skygg så vi tror tyvärr att den hunnit väldigt långt, säger Johan Sares.

Orsa rovdjurspark samlar nu resurser med polisen och länsstyrelsen för att genomföra ett eftersök.

Om man kommer försöka fånga vargen levande eller om den ska skjutas resonerar man ännu om.

Tillägg: Vargen är nu avlivad. Läs mer här.

Daniel Sanchez
daniel.sanchez@jaktjournalen.se

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Björn som skadsköts i Värmland inte påträffad

Den björn som skadsköts under björnjakten i Värmland har fortfarande inte påträffats. –Jägare släppte släppte hundar på en björn, men den hade då alla fyra hörntänder i behåll, säger Per Larsson på länsstyrelsen.

Sista chansen idag att anmäla sig till Jaga med JJ

Nu är det sista chansen att anmäla sig till utlottningen i Jaga med JJ. Fram till klockan 23 ikväll, den 18 september har du chansen att bli med på gåsjakt i Skåne, drevjakt på rådjur och dovhjort i Trollhättan eller vildsvinsjakt i Göteborg.
ANNONS ▼