Annons
Upplagt för riktig rysare när Jägareförbundet ska få ny ordförande | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
1 vecka sedan Svenska Jägareförbundet
Ulf Berg, ordförande i Dalarna, mellan de två kandidaterna när Jägareförbundet ska välja ny ordförande. Per Klingbjer till vänster och Henry Sténson till höger.
Upplagt för riktig rysare när Jägareförbundet ska få ny ordförande
"Håller inte att gå småtyst i Regeringens korridorer"

Det kan dra ihop sig till en riktig rysare i valet av ny förbundsordförande i Svenska Jägareförbundet. I Dalarna har man nu bestämt sig för att stödja Henry Sténson, som är motkandidat till valberedningens Per Klingbjer.
- Att gå småtyst i Regeringens korridorer och lyssna på ministrar håller inte. Vi måste ha ett tydligare ledarskap, säger Ulf Berg, distriktsordförande i Dalarna.

Jaktjournalen avslöjade redan för tre månader sedan att det fanns två huvudkandidater till ordförandeposten i Svenska Jägareförbundet. De presenteras utförligare i artikeln under den här texten.

Nu har Dalarna bestämt sig för att stödja Henry Sténson och distriktsordförande Ulf Berg tror att det kan bli en spännande uppgörelse om ordförandeposten.

– Det ser väldigt jämt ut om man lyssnar runt i olika distrikt – och det kan till och med vara så att Sténson är favorit idag. Men det kan ändras snabbt och är inte avgjort förrän alla distrikt sagt sitt, säger Ulf Berg.

Missnöje

Att Henry Sténson är Dalarnas kandidat hänger samman med ett missnöje mot hur Jägareförbundet styrts hittills.

– Vi måste visa en större tydlighet och ta debatten på ett annat sätt. Det här med förhandlingar med Regeringen och låg profil fungerar inte. Jag vet eftersom jag själv vandrat i de korridorerna under tio års tid som riksdagsman och vet hur fanken det kan sluta, säger Ulf Berg.

Det är framförallt nuvarande ordförande Torbjörn Larsson kommentar, där han var ”försiktigt optimistisk” inför en upphandling av delar av det allmänna uppdraget, som Ulf Berg tänker på.

– Det går inte att gå småtyst i Regeringens korridorer och lyssna på ministrar när Naturvårdsverket ändå gör precis som man vill. Sossarna vill absolut inte komma i konflikt med landets jägare. Hade förbundet använt sig att kraften och energin i kretsarna runt om i landet, så hade vi aldrig förlorat delar av allmänna uppdraget. Nu upplevde sossarna inga starka protester och då kunde man lyssna på Miljöpartiet, säger Ulf Berg.

Vill bli en motpart

Därför menar Ulf Berg att Henry Sténson har en mer passande ledarskapsstil.

– Per Klingbjer är jätteduktig men lite mer av förvaltare och administratör än Sténson. Med den utveckling vi har i samhället måste Jägareförbundet bli en stark röst och en motpart, säger Ulf Berg.

Andra distrikt som stödjer Sténson är Örebro och Blekinge.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!