Ströp coyote som attackerade tvåårigt barn

Ett tvåårigt barn attackerades av en coyote (prärievarg) i måndags. Pappan till pojken lyckades kasta sig över djuret och strypa den. Coyoten misstänks vara rabiessmittad.

När coyoten fortsatte attackera familjen övermannade till sist pappan djuret och ströp det. Foto: Gettyimages

Attacken inträffade i den östra del av delstaten New Hampshire, USA i måndags morse och var troligtvis den tredje med samma djur inblandat, rapporterar NBC Boston.

Ett par med sina tre barn var ute på promenad i Exeter när coyoten plötsligt gick till attack. Pappan, Ian O’Reilly, berättar hur coyoten angrep deras tvååriga son bakifrån. Mamman lyckades dra till sig sonen men coyoten som uppvisade ett aggressivt beteende försökte på nytt attackera.

Till sist lyckades Ian O’Reilly övermanna coyoten och ströp den.

– Den var väldigt aggressiv. Jag försökte först sparka och schasa bort, säger han till NBC Boston.

Den tvååriga sonen klarade sig utan skador men Ian O’Reilly mottog flera bett och har fått behandling mot rabiessmitta

Tidigare samma morgon attackerades också en kvinna och hennes hundar i anslutning till hemmet. Både kvinnan och hundarna blev bitna innan coyoten kunde jagas i väg. Även en bil attackerats av en aggressiv coyote i området. Lokala polisen misstänker att det rört sig om samma coyote.

 

 

ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Vill inte reglera löstagbara vapenmagasin

Regeringen har i sin proposition lagt fram ett förslag om att göra vapenmagasin tillståndspliktiga. Flera riksdagsledamöter har motionerat emot detta förslag och nu har Riksdagens justitieskottet i ett betänkande avstyrkt regleringen av vapenmagasin.
ANNONS ▼