Jaktnyheter

SD-förslag om kommunalt inköp av vildsvinskött

Vildsvin kommer att serveras regelbundet i kommunens restauranger i Herrljunga, om sverigedemokraten Jakob Brendelius får gehör för sitt förslag. Foto: Gettyimages
Sverigedemokraten Jakob Brendelius vill att de offentliga matserveringarna i Herrljunga kommun börjar köpa in och servera vildsvinskött.
Borås Tidning skriver i sin pappersupplaga om motionen som Jakob Brendelius skickat till kommunfullmäktige i Herrljunga. Brendelius räknar upp de problem som vildsvinen ställer till, bland annat på lantbrukets grödor och i trafiken. Han föreslår att kommunen ändrar sin inköpspolicy så att lokalt vildsvinskött kan köpas in och serveras regelbundet på exempelvis skolor och äldreboenden. Jaktjournalen har talat med moderate kommunalrådet Gunnar Andersson om saken. – Det vore kanske en jättebra lösning. Det behöver naturligtvis skjutas massor med vildsvin, men frågeställningen är så pass ny att jag inte vet om det går att köpa in vildsvinsskött i de kvantiteter som behövs i kommunen. Vi ska titta på saken när motionen kommer upp i fullmäktige, säger Gunnar Andersson.