Annons
SD-förslag om kommunalt inköp av vildsvinskött - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
3 år sedan kommun
Vildsvin kommer att serveras regelbundet i kommunens restauranger i Herrljunga, om sverigedemokraten Jakob Brendelius får gehör för sitt förslag. Foto: Gettyimages
SD-förslag om kommunalt inköp av vildsvinskött
Sverigedemokraten Jakob Brendelius vill att de offentliga matserveringarna i Herrljunga kommun börjar köpa in och servera vildsvinskött.
Borås Tidning skriver i sin pappersupplaga om motionen som Jakob Brendelius skickat till kommunfullmäktige i Herrljunga. Brendelius räknar upp de problem som vildsvinen ställer till, bland annat på lantbrukets grödor och i trafiken. Han föreslår att kommunen ändrar sin inköpspolicy så att lokalt vildsvinskött kan köpas in och serveras regelbundet på exempelvis skolor och äldreboenden. Jaktjournalen har talat med moderate kommunalrådet Gunnar Andersson om saken. – Det vore kanske en jättebra lösning. Det behöver naturligtvis skjutas massor med vildsvin, men frågeställningen är så pass ny att jag inte vet om det går att köpa in vildsvinsskött i de kvantiteter som behövs i kommunen. Vi ska titta på saken när motionen kommer upp i fullmäktige, säger Gunnar Andersson.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!