Oklart om domen om Osbyvargen överklagas

Åklagare Lars Magnusson har ännu inte bestämt om han kommer att överklaga domen mot den jägare som av misstag sköt en varg i Osby i augusti.

Vargen i Osby misstogs för varg och sköts den 16 augusti. Foto: Polisen

Jaktjournalen har rapporterat att den 38-åring som sköt Osbyvargen den 16 augusti fick sin dom förra veckan. Vargen fälldes oavsiktligt då mannen trodde att han sköt på en räv.

Åklagare Lars Magnusson ville ha mannen fälld för grovt jaktbrott, men rätten fastslog att det var jaktbrott av normalgraden. Hässleholms tingsrätt gick inte heller med på att vapnet som vargen sköts med skulle förverkas.

Straffet blev villkorlig dom och 25 000 kronor i böter.

Lars Magnusson har inte beslutat om han ska överklaga domen.

– Jag har inte funderat klart ännu. Jag har tre veckor på mig från det datum domen meddelades, säger Lars Magnusson till Jaktjournalen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Så blir björnjakten 2019 – alla länen

21 augusti är datumet landets björnjägare väntar på. Den stora snackisen i år är den delade jaktstarten i Västerbotten där elva björnar får fällas från 21 augusti och tio lämnas till älgpremiären den 2 september.

SVA vill ha hjälp att kartlägga nya fågelvirus

SVA vill ha allmänhetens hjälp att hålla koll på om Sverige nås av fågelvirus som även kan smitta andra människor och djur och som inte funnits här tidigare. Allmänheten uppmanas rapportera döda fåglar som påträffas.
ANNONS ▼

Annonser