Oklart om domen om Osbyvargen överklagas

Åklagare Lars Magnusson har ännu inte bestämt om han kommer att överklaga domen mot den jägare som av misstag sköt en varg i Osby i augusti.

Vargen i Osby misstogs för varg och sköts den 16 augusti. Foto: Polisen

Jaktjournalen har rapporterat att den 38-åring som sköt Osbyvargen den 16 augusti fick sin dom förra veckan. Vargen fälldes oavsiktligt då mannen trodde att han sköt på en räv.

Åklagare Lars Magnusson ville ha mannen fälld för grovt jaktbrott, men rätten fastslog att det var jaktbrott av normalgraden. Hässleholms tingsrätt gick inte heller med på att vapnet som vargen sköts med skulle förverkas.

Straffet blev villkorlig dom och 25 000 kronor i böter.

Lars Magnusson har inte beslutat om han ska överklaga domen.

– Jag har inte funderat klart ännu. Jag har tre veckor på mig från det datum domen meddelades, säger Lars Magnusson till Jaktjournalen.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Älgstammen i Västsverige minskar

Älgjaktssäsongen lider mot sitt slut och Länsstyrelsen i Västra Götaland konstaterar att stammen fortsätter att minska i området, utifrån älgobsdata. Sedan 2013 har obsen minskat från 0.107 älgar per mantimma till 0,082 älgar per mantimma.

Debatt: Det finns plats för oss alla i fjällen

Sverige är ett märkligt land på många sätt, demokrati och lika rätt till ”allt” i vardagen är en ledstjärna. Nu har vi fått Girjasdomen. Var finns demokratin och de sunda förnuftet i den, frågar sig debattören Sivert Öderyd.
ANNONS ▼

Annonser