Länsstyrelsens app visade felaktigt att kobben är sälen sköts inte ingick i naturreservatet Svenska högarna. Arkivbild: Gettyimages

Utredning om jaktbrott nedlagd – länsstyrelsens app var inte uppdaterad

Jägarna tittade i länsstyrelsens app över gränser för naturreservat – och sköt en säl. Då kom Kustbevakningen och en polisutredning om misstänkt jaktbrott inleddes. Nu har har utredningen lagts ned. Apptjänsten som länsstyrelsen i Stockholm köper var nämligen inte uppdaterad.

– Det är skönt att utredningen är nedlagd, men det är jobbigt att olika tidningar rapporterat mitt namn och namnet på mitt företag, trots att jakten var privat och jag är oskyldig, säger en av de inblandade till Jaktjournalen. Det var i juni som han och ytterligare fyra personer var ute på en privat säljakt vid naturreservatet Svenska högarna i Norrtälje kommun. Man färdades i båt och sköt två sälar. Då dök plötsligt Kustbevakningens båt upp. – Kustbevakningens personal var trevlig och kollade våra papper. Sedan berättade de att de trodde att vi varit i ett skyddsområde och jagat, berättar en av männen i båten.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera