Årsstämman i Svenska Jägareförbundet har valt en ny ordförande för förbundet, en ordförandekandidat som först i går kväll offentliggjordes. Foto: Skärmdump Youtube

Ny ordförande i Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundets årsstämma pågår denna helgen och nu står det klart att Peter Eriksson, Stugun, Skyttmon, blir ny ordförande. Han presenterades sent i går som utmanarkandidat till valberedningens förslag Henry Sténson.

"}}

Med knapp majoritet 25 mot 24 röster ajournerades inte ordförandevalet och Peter Eriksson vann den slutna omröstningen med ett par röster, 27 mot 21.

Striden om ordförandeposten i förbundet har varit en infekterad historia och under årsstämman hördes reflektioner från flera länsföreningar som ansåg det vara absurt att ta fram en helt ny ordförandekandidat med så pass kort varsel.

Bland de länsföreningar som inte vill ha Henry Sténson som ordförande gavs inga konkreta exempel på varför han skulle vara olämplig mer än att det handlade om en brist på förtroende.

Peter Eriksson sa inledningsvis att han ska vara lyhörd och att arbetet inledningsvis går ut på att ena förbundet och jägarna. Peter Eriksson är tillvardags skogsbrukare och jagar älg och björn. Han har två jämthundar och har under lång tid varit engagerad i Svenska Jägareförbundet och också i viltförvaltningsdelegationen i hemlänet.

Svenska Jägareförbundets stämma sker digitalt och direktsänds på Youtube.