Kalle Englund med sin första Björn. Hans jämthund, Vindelfjällens Aivak, och Robin Carlanders jämte, Ståndfasts Alfons, ställde björnen. Foto: Robin Carlander

Jaktjournalens jaktlag fällde björn – Kalles första

På lördagsmorgonen lyckades det för Jaktjournalens lag, som jagar björn i jämtländska Lidsjöberg. Efter bra arbete av Robin Carlanders och Kalle Englunds jämthundar kunde Kalle fälla sin första björn, en 80-kilos hona.

– Vi släppte på frisök i ett område med mycket hallonris, där vi sett att björnarna ätit hallon. Det var Kalles 2,5-årige jämte, Vindelfjällens Aivak, och han började skälla 300 meter bort i sluttningen till Tallberget, berättar Jaktjournalens Robin Carlander. Det gick i gångstånd och passerade nära Robin, men vegetationen var så tät att han inte såg vad hunden jobbade med för djur. – Vi släppte på min jämte, Alfons, också och då gick det ned i ett område under Sönnerberget, berättar Robin. Kalle Englund är 24 år och bosatt i Strömsund. Han är jägmästare och blev utplacerad i Jaktjournalens lag för några år sedan när hans dåvarande jaktlag upplöstes.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla artiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

JUST NU!
Halva priset och vapenförsäkring ingår

19:- /mån

​​​​Första 12 månaderna, därefter 39 kr/mån
(Vapenförsäkring registreras efter köp och gäller i 6 månader om prenumerationen förblir aktiv)

Prenumerera

Tidning + digital
✔️Tidningen direkt hem
✔️Full digital tillgång

49 kr / nr

Ingen bindningstid

Prenumerera