Blaser R8 Ultimate – intressant tillskott i utbudet

Efter Blaser R8 Silence är det dags att presentera nästa steg i Blasers R8 familj, nämligen Ultimate. Det är inte är inte tal om någon ny R8 utan en vidareutvecklad kolv med inbyggda justeringsmöjligheter helt i tidens anda. Det finns en del likheter med norska GRS i de tekniska lösningarna med räfflade pelare i bakkappa och kindstöd. Blaser har lagt till en förfinad design.

Blaserfabrikens grundare, Horst Blaser i samarbete med Gerhard Blenk revolutionerade i någon mening vapenmarknaden 1993 när vapenmodellen R93 visades på IWA-mässan. 2003 passerade Blaser den hundratusende R93-studsaren vilket placerar Blaser R93 på andraplats efter Mauser m/98 när det gäller antal tillverkade gevär. Hur många som producerats till dags dato är inte känt. Efterföljaren R8 presenterades 2008 och är en lika stor försäljningssuccé.
De rekrepeterande studsarna kom, kan man säga, i rätt tid. Med den svenska vapengarderobens begränsningar blev pipbytessystemet ett genidrag och är en megastor marknadsframgång inte bara i Sverige.

Läs vidare med +Plus

✓ Tillgång till alla plusartiklar ✓ Jaktjournalen e-tidning ✓ Fri tillgång till digitala arkivet

Jaktjournalen +Plus

1kr första månaden

därefter 39kr/månad

Köp nu