Ny vargattack mot får i Jönköpings län | Jaktjournalen
Just nu:
Annons
2 månader sedan vargattack
En ny vargattack mot får är konstaterad i Jönköpings län. Karta Google maps
Ny vargattack mot får i Jönköpings län
Nära tidigare attacker i sommar och höst

En vargattack i Skillingaryd har krävt livet på fyra får. Gården ligger nära det område där får vargdödats i en serie attacker under hösten.

Linda Andersson, rovdjursansvarig tjänsteman vid länsstyrelsen i Jönköpings län, skickade på torsdagskvällen ut ett SMS-larm till djurägare om den senaste attacken:

”Länsstyrelsen har under eftermiddagen besiktigat tre tackor och en bagge (tre dödade och en avlivad), ca 6 km sydväst om Skillingaryd. Fåren har angripits av varg, troligtvis natten till den 9/11. Anmälan om skadan togs emot under eftermiddagen idag. Som förebyggande åtgärd tas de kvarvarande fåren in nattetid och närmre bebyggelse.”

Det är bara några mil till Gnosjö och Gislaved där flera vargattacker mot fårgårdar inträffat de senaste månaderna.

En vargtik som är född i Tönsenreviret i Gävleborg har har under våren, sommaren och höstan kunnat knytas till en lång rad attacker mot fårbesättningar i den södra halvan av landet. Vargtiken har klarat sig undan skyddsjakter i Jönköpings län, Västra Götaland och Skåne.

Så sent som i måndags hittades en varg ihjälkörd på E4:an i höjd med Vaggeryd, som ligger strax norr Skillingaryd. Det är ännu inte fastställt vad det var för varg.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!