Jaktnyheter

Ny hundpejl från WeHunt

Ny förbättrad pejl från WeHunt presenteras på Elmia Game Fair.
WeHunt lanserar en ny hundpejl - GPS Plus. Den kommer presenteras på Elmia Game Fair i Jönköping 30 maj – 1 juni. – Vi vågar påstå att detta är den mest kompletta lösningen för hundförare och jaktlag, säger Theodor Storm som är huvudutvecklare och vice VD på WeHunt.
Nya WeHunt GPS Plus är en svensktillverkad hundpejl med lång batteritid. GPS:en är utrustad med extern antenn samt av/på knapp, vilken många WeHunt-användare har efterfrågat. Enheten har trådlös laddning och levereras med fabriksmonterad M2M SIM som automatiskt väljer bästa tillgängliga operatör där hunden befinner sig. Med inbyggd mikrofon ringer man enkelt upp hunden för avlyssning. Uppdateringsfrekvensen är 5-60 sek. Enheten är helt vattentät och väger 182 gram. – Förutom ny hårdvara har vi även förbättrat mjukvaruhanteringen. Inför fjolårets jaktsäsong gjorde vi dessutom ett omfattande arbete med vår plattform vad gäller prestanda. Under älgjaktspremiären i södra Sverige hanterade våra servrar mer än 800 GPS-anrop i sekunden utan problem, vilket gör att vi känner oss trygga inför årets säsong då vi förhoppningsvis kommer öka med ännu fler användare, berättar Theodor. Den nya pejlen kommunicerar med GSM-nätverk och även via radiosändare om den hamnar i s.k. ”nödläge” vilket automatiskt inträffar när det är mindre än åtta procent batteritid kvar. Med fem sekunder uppdateringsfrekvens håller batteriet i upp till 72 timmar, med en minut betydligt längre, innan det är nere på åtta procent. Nödsändaren kan därefter skicka radiosignal (UHF) i ytterligare ca 60 timmar och möjliggör pejlning med en radiomottagare för extra säkerhet. Bland WeHunts drygt 170 000 användare är det många hundförare som även använder Garmin. – Vi vill att de som önskar använda WeHunt GPS Plus som ett GSM-baserat komplement till sina Garmin-pejlar ska ha friheten att välja, säger Theodor.

WeHunt och Garmin kommunicerar

I nya WeHunt GPS Plus-abonnemanget ingår därför stöd för att visa Garmin Alpha och Astro 320/430 i WeHunt via Garmin Connect IQ. Till detta behövs en kompatibel smartklocka från Garmin. Med WeHunt-appen för Garmin Connect förvandlas smartklockan från Garmin till en handledsburen jaktapp där man kan se sina jaktkamrater, hundar samt egen position. Det betyder att både telefonen och handenheten kan lämnas kvar i fickan när spänningen är som störst. – Jag ser mycket fram emot att våra användare ska få ta del av den lösning Theodor och utvecklingsteamet tagit fram, då den bidrar till att öka trygghetskänslan och säkerheten för oss som har hundar som kan dra långt och vara länge borta, säger Sophie Terkelsen som är sälj- och marknadschef på WeHunt. WeHunt GPS Plus är enkel att komma i gång med, så snart man aktiverat sitt abonnemang visas GPSen automatiskt i WeHunt där man ser avstånd, hastighet, riktning, osv. Med ett enkelt knapptryck väljer man om man vill dela hundens positioner med sina jaktkamrater. – Detta är nog den enklaste lösningen på marknaden vad gäller att dela hundens positioner med andra, samtidigt som den är väldig kostnadseffektiv, förklarar Sophie. Den nya pejlen kommer börja säljas i sommar och kommer kosta 4 695 kronor + 995 kr/år. Då ingår WeHunt Pro.