Annons
Noll av sex skyddsjakt-ansökningar beviljades | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
1 år sedan Gävleborgs län
Uppgifter till länsstyrelsen gör gällande att det rör sig två till tre vargar i det aktuella området. Foto: Gettyimages
Noll av sex skyddsjakt-ansökningar beviljades

Länsstyrelsen i Gävleborgs län avslår alla de sex skyddsjaktsansökningar på varg i området nordväst om Bollnäs som inkommit till länsstyrelsen.

I ett pressmeddelande skriver länsstyrelsen att de fått uppgifter om att två-tre vargar rör sig i området. Det finns spår bland hus och i mindre samhällen. Vargarna har revirmarkerat inne på gårdar. Ett tjugotal observationer har inkommit till myndigheten.

Utifrån det underlag personal på myndigheten har, efter platsbesök och dokumentation av spår och revirmarkeringar, har myndigheten beslutat att avslå alla sex inkomna skyddsjaktansökningar.

Länsstyrelsen skriver ”Länsstyrelsen förstår att vargarnas val av habitat upplevs som olämpligt och att det inte är önskvärt att vargar bildar revir i samhällen. Men för att kunna bevilja skyddsjakt ska ett antal kriterier i jaktförordningen och gällande rekommendationer uppnås.

Utifrån de underlag som länsstyrelsen har fått in och själva inhämtat uppfylls inte dessa krav och därför avslås ansökan. Behovet av skyddsjakt prövas löpande. Trots detta avslag kan därför frågan om skyddsjakt åter tas upp av länsstyrelsen eller av den som anser sig löpa risk att drabbas av skada.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!