Annons
Kronhjort tjuvskjuten på Mikaels mark - Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
2 år sedan Kronhjort
På skottplatsen återfanns blod och hår från en kronhjort, Släpspåren på åkern ledde ned till en stor blodpäl på vägen. Foto: Privat
Kronhjort tjuvskjuten på Mikaels mark
Någon gång mellan klockan ett i natt och sju natten mot lördagen tjuvsköt någon en kronhjort på Mikael Anjous jaktmark nordost om Vimmerby. Men tjuvjägarna kan åka fast – det finns vittnen som kan ha sett dem.
– Det är så fruktansvärt fräckt. De har skjutit det jag tror är en stor hjort från vägen och släpat den 80 meter till vägen, berättar Mikael Anjou som arranderat jakten på marken i flera år.Platsen ligger i Locknevi och Mikael Anjou var själv ute och jagade på fredagskvällen. Han satt och passade på sin 150 hektar stora mark fram till 18.30-tiden.– På grannmarken, alldeles intill, var en kompis ute och jagade vildsvin till klockan 1. Då hade inte skott hörts från min mark. Klockan 7 ringde en kompis och berättade att han sett en stor blodpöl på den lilla asfaltsvägen som går genom området, berättar Mikael Anjou.

Mikael Anjou

Blodpöl och släpspår

Han åkte till platsen och kunde konstatera att någon släpat ett stort djur från åkern och ned till vägen.– Jag hittade mycket hår och blod på skottplatsen. Jag misstänker att det är en stor hjort med mellan 10 och 14 taggar i kronan – jag vet att den har gått där, säger Mikael Anjou.Saken är polisanmäld och under lördagen har det dykt upp vittnesuppgifter som leda till att tjuvjägarna åker fast.– Det finns folk som gjort observationer, säger Mikael Anjou.
Mikael Moilanenmikael.moilanen@jaktjournalen.se070 – 744 18 21

Hjorten tjuvsköts i Locknevi. Karta Google maps

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Missa inga nyheter!

      Prenumerera på vårt nyhetsbrev
      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!