Jaktnyheter

Jaktskytteklubb tvingas bort när kommun exploaterar

Kommunen vill ha marken där Trelleborgs jaktskytteklubb ligger till annan verksamhet. Arkivbild: Gettyimages

Trelleborgs jaktskytteklubb tvingas bort från sin nuvarande anläggning. Anledningen är att kommunen vill ha marken för bland annat industrier.

"}}

Trelleborgs Allehanda berättar i sin pappersupplaga om jaktskytteklubben, som haft sin skjutbana på samma plats sedan 1970-talet. Klubben har 600 medlemmar och på skjutbanan avlades förra året mer än 1.000 skjutprov för jägarexamen.

Nu vill kommunens politiker och tjänstemän att Trelleborg ska växa med industriverksamhet där skjutbanans stationer för lerduveskytte ligger. Kommunens plan är att hitta en ny plats där skjutbanan kan ligga.

– Skjutbanan ligger allt mer nära ett tätbebyggt område som vi också planerar att exploatera mer, säger kommundirektör Fredrik Geijer till Trelleborgs Allehanda.

”Kan förstå eras oro”

Klubbens ordförande, Per Larsson, säger till tidningen att man haft flera möten och att kommunen från början var väldigt tillmötesgående, men att kommunföreträdarna nu insett att banan inte är lätt att flytta – med tanke på all utrustning och alla tillstånd som behövs.

– Jag är rätt säker på att det finns andra platser i kommunen där man kan lägga industrier, där det inte skulle skada en förening, säger Per Larsson till Trelleborgs Allehanda.

Han fruktar att klubben kan tvingas lägga ned sin verksamhet.

– Jag kan förstå deras oro men vi jobbar för att de inte ska behöva göra det, säger kommundirektör Fredrik Geijer till tidningen.