Ishockeyspelare dömda för att ha mutat provledare

Två välkända ishockeyspelare, som representerat landslaget, har dömts till böter för att de mutat en person som utfärdar bevis på jägarprov.

Två kända ishockeyspelare har ertappats med att försöka muta en provledare. Arkivbild: Gettyimages

Ursprungshistorien är skriven av nyhetsbyrån Siren och återges av Aftonbladet.

Händelsen som ligger till grund för att spelarna dömts för mutbrott utspelade sig i oktober 2014.

”De har lämnat en otillbörlig förmån till en person i dennes egenskap av provledare för jägarprov. Förmånen har lämnats för att denne skulle osant intyga att de avlagt jägarprov”, står det i domen, skriver Aftonbladet.

Böter

Båda ishockeyspelarna har nu dömts för givande av muta. Den ene ska betala totalt 80 000 kronor i böter, den andre 49 600 kronor.

Ytterligare straff kan komma från deras klubb.

– Ja, vi ska ta upp det på ett styrelsemöte. Vi har alla gjort misstag, och någonstans är ingen människa skadad, men vi tar självfallet avstånd från det här. Det kan bli en varning eller någon form av böter, så är det. Det vet grabbarna om, vi kan inte bara se förbi det här, säger klubbdirektören till Aftonbladet.

AKTUELLT

Skogsstyrelsen larmar ökade betesskador

I ett pressmeddelande redovisar Skogsstyrelsen fortsatt höga nivåer med betesskador från älg och andra hjortdjur i södra Sverige. I sju av åtta län i Götaland har betesskadorna på yngre tallbestånd ökat.

Annonser