Ishockeyspelare dömda för att ha mutat provledare

Två välkända ishockeyspelare, som representerat landslaget, har dömts till böter för att de mutat en person som utfärdar bevis på jägarprov.

Två kända ishockeyspelare har ertappats med att försöka muta en provledare. Arkivbild: Gettyimages

Ursprungshistorien är skriven av nyhetsbyrån Siren och återges av Aftonbladet.

Händelsen som ligger till grund för att spelarna dömts för mutbrott utspelade sig i oktober 2014.

”De har lämnat en otillbörlig förmån till en person i dennes egenskap av provledare för jägarprov. Förmånen har lämnats för att denne skulle osant intyga att de avlagt jägarprov”, står det i domen, skriver Aftonbladet.

Böter

Båda ishockeyspelarna har nu dömts för givande av muta. Den ene ska betala totalt 80 000 kronor i böter, den andre 49 600 kronor.

Ytterligare straff kan komma från deras klubb.

– Ja, vi ska ta upp det på ett styrelsemöte. Vi har alla gjort misstag, och någonstans är ingen människa skadad, men vi tar självfallet avstånd från det här. Det kan bli en varning eller någon form av böter, så är det. Det vet grabbarna om, vi kan inte bara se förbi det här, säger klubbdirektören till Aftonbladet.

AKTUELLT

LRF vill ha löshundsjakt på vildsvin vår och sommar

Lösa vildsvinshundar hela våren och sommaren. Vårbocksjakt i hela Sverige. Jakt på hjort och rådjur dygnet runt. Det är förslag på nya jakttidsregler från Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. – Vi måste göra något åt vildskadorna, säger förbundets jakt- och viltansvarige Anders Wetterin.

Det kan vara säljakt på gång

Ett antal motioner om licensjakt på säl bereds just nu i miljö- och jordbruksutskottet. Utskottets ordförande, Kristina Yngwe, C, tror att det kan bli ja till motionerna och det det öppnar för licensjakt på säl.

Annonser