Annons
Ingen liverapportering från rävprovet i Halland | Jaktjournalen
Senaste nytt:
Annons
10 månader sedan elitprov
Det blir inget "inofficiellt" SM nästa helg. I stället kommer säsongens SM för rävhundar genomföras till hösten. (På bild den flerfaldiga SM-vinnaren Malmbäckaren Foxii) Arkivfoto: Per Jonson
Ingen liverapportering från rävprovet i Halland

Hallands Stövarklubb ställer in det rörliga elitprov, 6-7 februari, som skulle ersätta Stövar-SM för rävhundar när huvudklubben för ett par veckor sedan beslutade att inte arrangera mästerskapet. Flera av deltagarna har hoppat av och väljer att delta på ett ersättande mästerskap till hösten.

Turerna har varit många kring Svenska Stövarklubbens mästerskap den här säsongen. I mitten av januari drog klubben i handbromsen kring SM-tävlingen för rävhundar och lokalklubben i Hallands län, som var arrangör, valde då att försöka få till en tävlingen ändå i egen regi.

Nu har Svenska Stövarklubben aviserat att ett ersättande Stövar-SM för rävhundar kommer arrangeras till hösten. Deltagande hundar kommer också kunna använda eventuella resultat från den tävlingen för att kvalificera sig till SM säsongen 2021/2022.

Jaktjournalen kommer på grund av detta inte genomföra någon liverapportering den 6-7 februari.

FLER ARTIKLAR PÅ SAMMA ÄMNE

  SENASTE NYTT

   VAPENTEST

    RECEPT

     FLER NYHETER

      Få koll på alla nyheter – aktivera notiser i din webbläsare
      Jag vill testa!