Fisketävling nära Stövar-SM räv fick besök av aktivister

En pimpeltävling nära Stövar-SM räv fick i söndags besök av aktivister. De misstänks ha saboterat arrangörernas skyltning till tävlingen.

Maskerade aktivister dök upp på en pimpeltävling i Värmland i söndags. Foto: Gettyimages, montage

Karlskoga amatörfiskeklubb hade i söndags Distriktsmästerskap i pimpelfiske på en värmländsk sjö nära Stövar-SM räv.

Som Jaktjournalen rapporterat tidigare skrev aktivister på Facebook att de hade som målsättning att stoppa drevprovstävlingrna. Det lyckades dock aldrig – arrangörerna märkte inte av några störningar och mästerskapet genomfördes som planerat.

Sämre gick det för Karlskoga amatörfiskeklubb.

– Det dök upp tre bilar med maskerade personer. De satt i bilarna och hade dörrarna låsta. Vi försökte få prata med dem, men de vägra öppna bildörrarna. De filmade och pekade finger åt oss, berättar Patrik Asp, kassör i fiskeklubben.

Vägskyltningen saboterad

Aktivisterna dök upp vid 08-tiden och efter en stund förstod arrangörerna att de utsatts för sabotage.

– Folk som skulle vara med i tävlingen ringde och berättade att de inte hittade vägen. Då föll polletten ned för oss – vi hade fått vår vägskyltning saboterad. Skyltarna var uppdragna ur snön och låg slängda i dikena, berättar Patrik Asp.

Arrangörsstaben slog på bilnumren och det visade sig vara bilar hyrda i Göteborg. Då ringde fiskeklubbens medlemmar polisen.

– Sjön ligger 30 minuters bilväg från Karlskoga. Vi blev rätt förvånade när polispatrullen dök upp redan efter fem minuter. De hade full koll på det här gänget, säger Patrik Asp.

Händelsen blev naturligtvis dagens samtalsämne för de tävlande och arrangörerna.

– De allra flesta berördes inte, men vi arrangörer var oroliga för att de skulle komma tillbaka och därför var vi tvungna att sitta vid våra bilar och kolla att de inte utsattes för sabotage. Men de här personerna dök aldrig upp igen, säger Patrik Asp.

Mikael Moilanen
mikael.moilanen@jaktjournalen.se
070 – 744 18 21
ANNONS ▼
ANNONS ▼
AKTUELLT

Sauer och Blaser återkallar ljuddämpare

Häromåret kom Blaser med ny version av R8 med integrerad ljuddämpare i pipan. Även systerföretaget Sauer tog fram en egen version till 404:an. Men efter kondens- och korrosionsproblem uppmanas nu kunder som köpt vapnen att returnera ljuddämparen.

Låst läge om drivande hundar i norsk vargjakt

Bevarandeföreningarna i Norge verkar inte få något gehör från regeringen i kravet på att stoppa användningen av drivande hund vid skyddsjakt på varg. Regeringen ställer sig också kallsinnig till kravet från jägare och djurägare, att drivande hund ska få användas även i licensjakten på varg.

122.000 nya jaktkort på väg

Det var 122.000 jaktkort som blev feltryckta och ännu dröjer det några veckor innan de nya jaktkorten är utskickade. – Det går att ladda ned jaktkortet elektroniskt på Naturvårdsverkets webbsida, säger tjänstemannen Maria Tirike.
ANNONS ▼